Tratamente și remedii la domiciliu pentru o infecție cu sinusuri

Tratamente și remedii la domiciliu pentru o infecție cu sinusuri

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Sinusurile sunt cavități pline de aer care înconjoară nasul. Sinusurile etmoide sunt între ochi. Sphenoidele sunt în mijlocul capului. O infecție sinusală apare atunci când excesul de mucus blochează sinusurile.

Când sinusurile sunt clare, mucusul se scurge ușor din nas, eliminând murdăria și bacteriile. O infecție sinusală apare atunci când excesul de mucus se acumulează în sinusuri, permițând virușilor, bacteriilor sau ciupercilor să crească mai ușor în acest mediu umed și stagnant. , durere sau presiune la față și o durere în gât. Oamenii se pot referi, de asemenea, la o infecție a sinusurilor ca sinuzită.

În acest articol, învață cum să scapi de o infecție cu sinusuri cu remedii la domiciliu sau tratament medical.

remedii la domiciliu

Conform Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (Acaai), oamenii pot începe să trateze simptomele unei infecții sinusale cu remedii la domiciliu. Dacă este o infecție virală, o infecție cu sinusuri se va rezolva de obicei în termen de 2 săptămâni.

ACAAI recomandă oamenilor doar să încerce să trateze o infecție cu sinusuri folosind antibiotice dacă simptomele persistă peste 7-10 zile pentru a ajuta la prevenirea rezistenței la antibiotice. Oamenii pot găsi alinare de simptomele unei infecții sinusale cu următoarele remedii la domiciliu.

Medicamente de ameliorare a durerii de rețea

Over-the-Counter (OTC) Medicamente pentru durere pot ajuta pentru a ameliora simptomele unei infecții sinusale. Aceste medicamente pot include:

 • aspirină, numai pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani
 • produsrecenzie.top

 • Acetaminofen, cum ar fi Tylenol
 • ibuprofen, precum Advil sau Motrin

OTC Durere Durere poate ajuta la ușurarea simptomelor, cum ar fi durerea localizată, febra și durerile de cap.

spray -uri nazale

oamenii pot folosi OTC Spray-uri nazale decongestive pe termen scurt-nu mai mult de 3-4 zile. Unele spray-uri nazale, inclusiv spray-uri nazale de steroizi și soluție salină, sunt de asemenea disponibile OTC și sunt potrivite pentru utilizarea pe termen lung. Spray -urile nazale pot ajuta la reducerea umflăturii în pasajele nazale și permit mucusului să se scurgă de la sinusuri.

Oamenii vor trebui să aibă grijă atunci când utilizează spray -uri decongestive nazale. Utilizarea excesivă a spray -urilor nazale poate duce la o afecțiune cunoscută sub numele de fenomen de revenire, ceea ce face ca pasajele nazale să se umfle și să se închidă.

Este important să urmați cu atenție sfaturile despre produs pentru a evita efectele secundare adverse. Dacă o persoană are o afecțiune medicală existentă sau este însărcinată, cel mai bine este să vorbiți cu un medic înainte de a utiliza spray -uri nazale.

Irigarea nazală

Irigarea nazală poate ajuta la ameliorarea simptomelor unui infectie a sinusurilor. Un studiu din 2016 a descoperit că persoanele care au folosit irigarea nazală au redus simptome, mai puține dureri de cap și aveau mai puține șanse să aibă nevoie de medicamente OTC decât cei care nu. cu un sput sau o sticlă de clătire pentru irigarea nazală. Conform Administrației pentru Alimente și Droguri (FDA), utilizarea unui vas Neti cu tipul greșit de apă poate fi periculos.

Este important să nu folosiți apă direct de la robinet într -un vas Neti. Apa de la robinet este sigură pentru a bea, deoarece acidul stomacal ucide orice bacterii sau paraziți prezenți. Mediul nazal nu poate ucide aceste tipuri de germeni, astfel încât utilizarea unui vas Neti cu apă de la robinet poate provoca o infecție gravă.

pentru a utiliza un vas Neti în siguranță, FDA sfătuiește oamenii să ia una dintre următoarele precauții:

 • Fierberea apei de la robinet timp de 3-5 minute și lăsându -l să se răcească înainte de a utiliza
 • depozitarea oricărei ape fierte anterior într -un recipient curat, sigilat și utilizarea acesteia în 24 de ore
 • Cumpărarea apei distilate sau sterile pentru a utiliza
 • Filtrarea apei printr -un filtru specializat care captează organismele dăunătoare

Oamenii își pot face propria soluție de irigare pentru a fi utilizate cu un vas Neti, bec nazal sau seringă. Pentru a iriga nasul, Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie (AAAAI) recomandă următoarea soluție și procedură:

 • Folosind un recipient curat, etanș și o lingură, amestecați 3 lingurițe (TSP) de sare fără iodură cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu.
 • Adăugați 1 lingură de amestec de sodă de sare și copt la 1 cană, sau 8 uncii (oz), de apă sterilă.
 • Dacă soluția provoacă orice senzație de înțepătură sau arsură, reduceți cantitatea de amestec uscat.
 • Dacă oamenii folosesc soluția pentru copii, folosiți o jumătate de linguriță a amestecului uscat și se amestecă cu 4 oz de apă.
 • Folosiți o seringă mică sau o oală neti pentru a aplica soluția.
 • Peste o chiuvetă, rotiți capul spre stânga și strângeți ușor 4 oz din clătirea salină în nara dreaptă în timp ce respirați prin gură.
 • Odată ce soluția s -a clătit prin nara stângă, întoarceți capul spre dreapta și repetați pentru cealaltă parte.
 • Curățați oala neti sau seringa după utilizare cu apă sterilă și uscat Thorou Ghly.

Oamenii pot cumpăra, de asemenea, o soluție de irigare nazală de la o farmacie sau online. O persoană ar trebui să înlocuiască sticlele de irigare după câteva luni pentru a evita răspândirea germenilor, a bacteriilor sau a ambelor.

Inhalare cu abur

Deși nu există suficiente dovezi care să arate că inhalarea cu abur este o Tratament eficient pentru o infecție cu sinusuri, unii oameni pot constata că ajută la ameliorarea simptomelor lor.

să folosească inhalarea cu aburi pentru a ameliora simptomele infecției sinusale, o persoană se poate apleca pe un bol cu ​​apă caldă și poate pune un prosop peste capul lor să conțină aburul. Ei pot respira profund prin nas timp de 10-15 minute, repetând acești pași de 3-4 ori în fiecare zi.

Oamenii pot dori să adauge una sau două picături de ulei esențial, cum ar fi uleiul de eucalipt sau uleiul de mentă , la apă. Uleiul de eucalipt are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care pot ajuta la combaterea infecției.

Oamenii pot achiziționa ulei esențial de eucalipt în magazinele alimentare de sănătate și online.

REST

Oamenii pot încerca să se odihnească mult în timp ce au o infecție sinusală. Acest lucru va ajuta corpul să se recupereze și îi va permite să -și cheltuiască energia luptând cu infecția.

să stea acasă și să se odihnească poate ajuta, de asemenea, să prevină răspândirea infecției către alte persoane.

Hidratarea

Bea multor lichide clare va ajuta organismul să rămână hidratat în timpul unei infecții sinusale. Oamenii își pot propune să bea mai multe pahare de apă în fiecare zi.

orice lichide, altele decât sodă sau cafea, vă pot ajuta. Exemple de lichide pentru a bea atunci când o persoană are o infecție cu sinusuri includ:

 • Apă simplă
 • Apă caldă cu lămâie, miere sau ghimbir
 • pe bază de plante Ceaiuri
 • bulion

comprese calde

Aplicarea unei comprese calde pe față poate ajuta la ușurarea durerii și la ameliorarea presiunii de la sinusurile blocate.

Pentru a face o compresă caldă, oamenii pot înmuia o față curată în apă caldă, să -l scoată și să -l așeze pe zonele afectate ale feței, cum ar fi nasul și fruntea.

Antihistaminele

Antihistaminele ajută la tratarea inflamației dintr -o reacție alergică. Acest lucru înseamnă că pot fi eficiente în eliminarea simptomelor similare într -o infecție sinusală, cum ar fi reducerea umflăturii în pasajele și sinusurile nazale.

medicamente combinate OTC

Unele medicamente OTC pot combina antihistamine și Decongestionante. Oamenii vor trebui să discute cu un farmacist sau medic înainte de a le folosi, deoarece pot usca și îngroșa mucusul în loc să -l slăbească.

tratamente

Tratamentele medicale pentru infecțiile sinusale pentru a debloca pentru a debloca și scurgeți sinusurile dacă remediile la domiciliu nu au fost eficiente.

Antibiotice

Majoritatea infecțiilor sinusale se îmbunătățesc fără a avea nevoie de tratament cu antibiotice.

Conform ACAAI, dacă o persoană a avut o infecție a sinusului bacterian de peste 7-10 zile, un medic poate prescrie terapia cu antibiotice.

Infecțiile sinusului virale se pot rezolva în două săptămâni.

Spray nazal prescris

Dacă tratamentele OTC nu sunt eficiente, un spray nazal cu prescripție medicală poate ajuta la reducerea umflării în Pasaje nazale. Acest lucru permite mucusului să se scurgă mai ușor de la sinusuri.

Un medic poate prescrie, de asemenea, o soluție salină pentru spălarea excesului de mucus din nas. Pentru sinuzită cronică, un medic poate prescrie soluții de irigare compuse cu steroizi sau antibiotice în ele.

steroizi orali

în cazuri severe sau cronice de sinuzită, un medic poate prescrie steroizi orali. Acestea sunt medicamente puternice, iar oamenii ar trebui să discute mai întâi efectele secundare posibile cu medicul lor.

Chirurgie

Dacă o infecție cu sinusuri nu răspunde la medicamente sau la alte tratamente sau dacă infecția s -a răspândit, o persoană poate avea nevoie de o procedură chirurgicală pentru a șterge sinusurile blocate și pentru a permite drenarea normală a mucusului.

Medicația antifungică

Dacă o infecție fungică provoacă sinuzită, un medic poate prescrie Medicamente antifungice.

Oamenii vor necesita, de obicei, intervenția chirurgicală alături de medicamente pentru a elimina ciuperca din sinusuri.

simptome

Simptomele unei infecții sinusale includ:

 • Un nas umplut
 • Simțul mirosului modificat
 • Mucus suplimentar în gât din cauza drenajului post-nazal
 • Cefale de cap
 • Durere sau o senzație de presiune în față
 • tuse
 • o durere în gât
 • o febră
 • Băutăți
 • o maxilar sau dinți dureri
 • Când să vorbiți cu un medic

  Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), oamenii ar trebui să -și contacteze medicul dacă Au:

  • O infecție sinusală pentru mai mult de 10 zile
  • Simptome care se agravează după o perioadă de îmbunătățire
  • Mai multe infecții ale sinusurilor într -un an
  • Orice simptome severe, cum ar fi durerea facială
  • Febra care durează mai mult de 3–4 zile

  Copiii vor trebui să vadă imediat un medic dacă Au sub 3 luni și au o infecție sinusală. Orice copil cu o temperatură de 100,4 ° F (38 ° C) sau mai mare ar trebui să vadă și un medic.

  Cu toate acestea, este rar ca un copil sub 3 luni să dezvolte o infecție sinusală. Oamenii pot greși uneori o infecție respiratorie superioară (URI) sau o infecție cu adenoid pentru sinuzită.

  O persoană poate avea sinuzită cronică dacă infecția durează mai mult de 12 săptămâni sau dacă au mai mult de trei infecții ale sinusurilor într -un an. Un medic poate ajuta la reducerea simptomelor sinuzitei cronice.

  Un medic va întreba despre simptomele unei persoane și va examina nasul și gâtul. De asemenea, pot lua un tampon din interiorul nasului pentru testarea culturii.

  Dacă o infecție sinusală nu răspunde la antibiotice, un ent sau otolaringolog, poate examina sinusurile în profunzime folosind un endoscop nazal . Acesta este un tub cu lumină și cameră atașată la capăt. De asemenea, pot efectua o scanare CT pentru a examina mai departe sinusurile. O ENT poate lua o cultură direcționată a unui sinus specific.

  rezumat

  Oamenii pot fi capabili să trateze o infecție cu sinusuri folosind remedii la domiciliu, cum ar fi medicamente OTC, irigații nazale și calde comprese. Obținerea multor odihnă și rămânerea hidratată sunt, de asemenea, esențiale pe măsură ce organismul se recuperează.

  Dacă oamenii au simptome ale unei infecții cu sinusuri mai mult de 7-10 zile sau orice simptome severe, își pot vedea medicul pentru un tratament suplimentar .

  Antibiotice și prescripții spray -uri nazale pot ajuta la tratarea unei infecții sinusale. În cazuri cronice, oamenii pot avea nevoie de irigații sau chirurgie a steroizilor.

  • ureche, nas și gât
  • gripă /frig /SARS
  • Boli infecțioase / Bacterii/virusuri
  • Medicină complementară/Medicină alternativă

  Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială